fredag 19. juni 2009

Lappeteppe igjen

Jeg har fått gjort ganske mye på lappeteppet mitt. Har sydd sammen alle radene, stryki dem og begynt å sette de sammen. Har satt sammen 8 av 13 stykker, før jeg nå har ryddet det bort pga bursdag. Enkelte steder har det blitt veldig skeivt!! Sjøl om jeg har målt og skjært, og vært så nøye som jeg kan. Pus sa "du skal vel ikke gi bort det der når det er sånn?". Og det hadde jeg jo tenkt til, under mottoet "skeivt er sjarm". Men jeg liker jo ikke å ta opp!


Men etter inspirasjon fra Camilla med bloggen Dill og dall og sånt, som hjalp Marthe (med bloggen thinkthank) i gang med hennes lappeteppe, forstod jeg hvor viktig det er å være nøyaktig. Og hvor mye finere det blir (dette har mamma forsøkt å innprente i meg i snart 31 år. Men det er noe med det som kommer fra mødre, det går liksom ikke alltid inn). Så jeg har tatt opp igjen den øverste raden og rettet opp den. Det var den som var verst. Og jeg skal ta opp den nederste. Men radene i mellom er det vanskelig å få gjort noe med. Det meste er veldig bra der, men om jeg begynner å ta opp et sted så vil det jo bare forplante seg, og jeg må ta opp hele veien nedover. Det var faktisk mammas forslag å la de være! Men jeg bestemt meg for å være mer nøye på radene jeg har igjen, og ta opp igjen om det blir skeivt. Bildene viser jo at det som jeg mener er rett og nært sagt perfekt, kanskje ikke er helt perfekt. Så fortsatt sjarm!
Før jeg skjærte stoffene mine vurderte jeg mange små kontra få store ruter. Og valgte mange små. Tror det hadde vært enklere å få det pent og rett med få og store, så det blir nok det neste gang.

2 kommentarer:

  1. Nyydelige farger! Jeg syns teppet er flott. For meg er det virkelig slik at skjeivt er sjarmerende. Jeg liker å se at det er handlaga, så lenge det ikke går utover kvaliteten(bruksområdet) og jeg vil tro teppet varmer like godt :-)
    Ha en flott fredagskveld!

    SvarSlett
  2. Teppet ser kjempe fint ut, og ja det er visst viktig med nøyaktighet...det er helt sikkert grunnen til at jeg aldri har fått lappetepper fine...får det bare ikke til....Kjekt at du likte gaven!

    SvarSlett