mandag 22. juni 2009

Bursdagsfeiring!

I strålende solskinn feiret vi 2-årsdagen til Vesla her i går. Veldig koselig og veldig stas med både kaker og pakker!


Jeg hadde laget marsipankake med vanilje- og jordbærkrem, rabarbrapai, sjokoladekaketog, gul kake med frukt, gjærbakst og gele.
Toget så mer ut som et langt vogntog, men det spiller ingen rolle! Her var det tømmervogn med tømmer av marsipan, sovekupe med seigmenn og to godsvogner med nonstop og gummibjørner.

Rabarbrapai (kan også varieres med andre bær, eks. kirsebær):
125 gr smør
125 gr sukker
1 egg
250 gr mjøl
1 ts bakepulver

Smør og sukker røres hvitt og porøst. Egg, mjøl og bakepulver blandes i, deigen skal slippe bollen. Mulig mer mel må tilsettes.
Legg deigen kjølig en times tid, da blir den letter å kjevle ut.
Kjevle ut halvparten av deigen og ha i paiform. Forstek på 225 grader i 10 minutter.

Fyll:
1 pk vaniljekrem
ca 5 stilker rabarbra
sukker og vaniljesukker

Rabarbraen renses og deles i biter. Ha i en kjele sammen med litt vann, sukker og vaniljesukker. Varm opp, men det skal fortsatt være bra med motstand i bitene. Smak til så det ikke er for surt!
Ha drøyt halvparten av vaniljekremen i paiforma og legg rabarbra over, strø på sukker. Ha resten av vaniljekremen over i klatter. Kjevle ut resten av deigen og legg i gittermøster over. Strø også over litt perlesukker.

Stek i ovnen 225 grader, ca 10 minutter, til den er gylden.

3 kommentarer:

  1. Gratulerer med lille Synnøve sin 2 års dag!! Det var da voldsomt med kaker da! Må si du er flinkere enn meg der altså, men det skal jo ikke så mye til :-) Klem

    SvarSlett
  2. Gratulere så mye med 2 års dag på etterskudd!! Og WOW Tove, du er en konditor jo! Utrolig lekkert kakebord. Regner med prinsessa koste seg.. og pappan også;-)

    SvarSlett
  3. Rabarbrapai! Den oppskriften må jeg prøve! Og hvor heldig er ikke Synnøve, som har en mamma som kan bake en hel bakebutikk? Alt så kjempegodt ut! Nå ble jeg sulten...

    SvarSlett