søndag 9. august 2009

Georg og jeg

Da er vi hjemme igjen fra en lang og fin ferie! Sørlandstur med stopp i Styrvoll, Lunde og Drangedal, før det var hotellovernatting utenfor Dyreparken i Kristiansand. Buffet til både middag og frokost - jeg kan ikke bli mer fornøyd! En dag i øsende regnvær i Dyreparken, hvor Synnøves høydepunkt var "geita bæsja!". Det er det første hun må fortelle om når noen spør hvordan det var i Dyreparken. Forresten en utrolig fin park, men litt nedtur med regn. Resten av ferien ble tilbrakt i Evje, og der var det også bursdagsfeiring.


En gjenglemt pakke hjemme kom seg heldigvis nedover, og jeg fikk verdens fineste kjede/brosje i gave. På båttur tidligere i sommer oppdaget jeg nemlig Daisy fra Georg Jensen. Tror det er det fineste smykket jeg har sett noen gang. Det havnet øverst på ønskelista mi, og jammen dukket det ikke opp på bursdagen min!


Det er et langt kjede jeg har fått, og anhenget kan tas av og brukes som brosje. Veldig praktisk!! Jeg er glad i brosjer, men det er jo ikke mye av det i butikken lenger, så heller ikke på det området er jeg spesielt in. Men, men. Fornøyd er jeg hvert fall!

Daisy finnes i mange fargevarianter. Gult gull og hvitt som jeg har fått, det er blått, gult, rosa, svart, lyseblått osv. Jeg falt for den nærmest originalen. I følge butikken var det den de solgte mest av også. I serien finnes bla kort kjede med mange blomster, armbånd og ring. Serien ble første gang designer på 70-tallet, og da sammen med Dronning Margrete. For en rojalist som meg gjør jo ikke det noe! Hun hadde forresten en lignende brosje på bryllupskjolen sin, bare mye større. Og den var plassert litt høyt i livet. Tror navnet Margrete betyer Margeritt = Daisy.

Jeg har enda ikke sett smykket på noen i Norge, men i Danmark var det visst veldig mange som hadde det. Samma det. Jeg kan ikke bli mer fornøyd med kjæresten og gaven!

Bilde fra konghuset.dk

Men bursdagen innbrakte flere bra ting. To Alvekopper fra Wik & Walsøe, fargerike og fine oppvaskkluter, boka Enkel hekling og litt strikk, to magasiner som jeg trengte så sårt og en kjempefin lysestake i marmor. Tusen takk :)

2 kommentarer:

  1. Så fint kjedet var Tove!! Vi må sees snart:-) Jeg er tilbake på jobb i dag... Litt kjipt men man må jo bare tilbake til hverdagen!

    Klem :-)

    SvarSlett
  2. Fantastisk kjede! Nå ble jeg misunnelig. Også fine kopper også da Perferkte bursdagsgaver! Hører forresten at du har vært på TV mens jeg har vært borte. Gratulerer til Vebjørn!
    Kom innom så vi kan skravle en dag! Jeg vil høre alt om Køben (fortsatt favorittby) og sørlandet.

    SvarSlett