Brune pinner slår aldri feil. Har funnet en bra oppskrift, som så mange andre fra Tine. Juleheftet til Tine syns jeg er superbra! I fjor lagde jeg også pepperkakemuffins med blåmuggost ved siden. En svensk tradisjon, men overraskende godt.

Men tilbake til de brune pinnene:

200 gr smør
200 gr sukker
1 eggeplomme
1 ss lys sirup
1/2 ts kanel
1 ts vaniljesukker¨
1 ts natron
300 gr hvetemel
Rør smør og sukker godt, bland i resten av ingrediensene. Elt deigen og del i 6 emner (eller tre litt større). Trill pølser og trykk dem litt flate på stekeplaten. Pensle med egg, strø over perlesukker og hakkede mandler.
Stekes på 175 grader i ca 10 minutter. NB! De flyter ut litt under steking, så lurt å ikke legge de for tett. Skjær stengene på skrå med en gang kakene er tatt ut av ovnen.
Ett nytt slag sneik seg inn mens de brune pinnene var i ovnen; sjokolade- og nøtteruter. Er spent på hvordan de holder seg i kakeboks, men er verdt et forsøk:
Men tilbake til de brune pinnene:
200 gr smør
200 gr sukker
1 eggeplomme
1 ss lys sirup
1/2 ts kanel
1 ts vaniljesukker¨
1 ts natron
300 gr hvetemel
Rør smør og sukker godt, bland i resten av ingrediensene. Elt deigen og del i 6 emner (eller tre litt større). Trill pølser og trykk dem litt flate på stekeplaten. Pensle med egg, strø over perlesukker og hakkede mandler.
Stekes på 175 grader i ca 10 minutter. NB! De flyter ut litt under steking, så lurt å ikke legge de for tett. Skjær stengene på skrå med en gang kakene er tatt ut av ovnen.
Ett nytt slag sneik seg inn mens de brune pinnene var i ovnen; sjokolade- og nøtteruter. Er spent på hvordan de holder seg i kakeboks, men er verdt et forsøk:
1/2 dl sukker
1 egg
2 ss kakao
1 ts vaniljesukker
1 1/4 dl hvetemel
1/2 ts bakepulver
Garnering: 1 1/2 dl nøttekjerner eller mandler, grovhakket
Rør smør og sukker lett og luftig, gjerne i food processor. Tilsett egget og sikt i kakao og vaniljesukker. Bland mel og bakepulver og rør det i deigen. Fordel deigen på bakepapir i en liten langpanne. Strø over de hakkede nøttene og stek midt i ovnen. Skjær i ca 5x5 cm store ruter mens de fortsatt er litt varme.
Til sist ble det kokosmakroner med oppskrift fra "Helt enkelt jul", en bok i samme serie som "Helt enkelt baking". Liker denne boka veldig godt også! Ikke bare baking, men all julemat og mye forskjellig pynt en kan lage sjøl.
4 eggehviter
2 dl sukker
5 dl kokos
Eggehvitene røres lett sammen i en kjele. Ha i sukker og kokos, og sett på plata. Middels varme. Rør til massen blir til tjukk grøt og litt seig, det tar ca 8-10 minutter.
Sett deigen med skjeer på plate, og stek på 180 grader i ca 12 minutter. Skal bli litt gylne.
hever kokosmakroene seg????
SvarSlett