søndag 20. desember 2009

4. søndag i advent

Julebaksten ble avslutta i går, med tre snacks. De går ikke under kategorien bakst, men om jeg skulle telle alt tror jeg vi er oppe i 16 slag nå. Ny pers!

Begynte dagen med Sjokoladetrøfler med creme fraiche fra Två Systrar Söta. Mamma har kjøpt med forskjellige kokesjokolader fra Sverige for testing. Det er jo billigere, men aner ikke hvordan den er. Så denne konfekten ble laget med Fantasy. Smaken ble bra, og selv om den har mindre kakao enn oppskriften tilsier, så vil jeg vel neste gang bruke enda lysere sjokolade. Jeg er ikke så mørk av meg, merker jeg.

Konfekten ble satt i små, søte former fra Åhlens.
Det eneste jeg noen gang lager som inneholder Per kjeks er Delfiakake. Den er nå laget! Må alltid ha det, sjøl om det er alt for usunt. Men hvorfor finnes ikke Per i mindre pakning? Bruker jo bare 8-12 stykker til ei form ...

Det siste som ble laget var söta og krydriga nötter, også den fra Två Systrar Söta. Skåldede mandler og cashewnøtter, ble lagt i en blanding av eggehviter, kanel, cayenne, chilli, salt og sukker. Merkelig blanding! Men smakte jul og godt!

Føltes ikke så sterk, men hadde sterk ettersmak. Kan ikke si at mine ligner spesielt på bildet, men så har jeg ikke så mye styling heller! Gode ble de i hvert fall.

Til middag ble disse medisterkakene testet ut, og de skal så avgjort IKKE på bordet julaften. Snakker om gummiballer ...

6 kommentarer:

 1. Veldig ivrig på å kommentere hos deg om dagen, får veldig julestemning av å se på bloggen din så måtte se her i dag også :) Veldig fin blogg Tove :) Helt enig med Per kjeksen, bruker bare noen kjeks også blir resten liggende i skuffen til neste år, men da er den jo harsk så da må vi kjøpe ny. For den er jo ikke brukenes til noe annet enn delfiakake.
  Når det gjelder medisterkaker, du må jo bruke Gilde Tove :)

  I morra er det lille-julaften, tiden flyr.
  Ha en god dag venn :)

  SvarSlett
 2. God morgen!
  Så koselig at jeg kan få flere i julestemning! Er helt med i år jeg :) Klart jeg ender opp med Gilde i år igjen, det er jo det som er bra! Bare tullete av meg å prøve andre ting. Skal slutte med det nå!
  Nå er det julelunsj og bare et par sjarmøretapper igjen, så er det julaften!
  God dag videre og god bittelillejulaften! Klem Tove

  SvarSlett
 3. Hei!
  Takk for to fine julekort! Du er visst flinkere til å telle kakeslag (jeg trodde det var nok med sju?!?) enn julekort. Jeg har faktisk bakt noen kjeks i år jeg også, men ikke skrevet julekort, så derfor ønsker jeg deg og dere ei riktig god jul på denne måten i stedet! Klem fra Oddveig

  SvarSlett
 4. Tove da, julekalender har 24 luker....
  Hmm, tro når de 3 siste kommer;0)
  Håper dere hadde en fin julaften i går og at dere har kost dere masse. Tusen takk for fine gaver til jentene.
  Ses i morgen.
  Klem

  SvarSlett
 5. Hei Oddveig! Ja, gikk litt surr i julekortene i år, hadde ikke helt kontroll! Men håper dere har hartt en fin jul til nå :) Hilsen Tove

  SvarSlett
 6. Er lei for det, Rebekka! Julekvelden kom som "nissen på kjerringa", og de siste dagene ble helt borte. Ikke gjorde jeg så mye heller :) Tror nok ikke jeg klarer daglig videre heller, men noe skal det bli i romjula.

  Og tusen takk for en super fest i går! Jeg var i godformen da, og nå også :) Alltid morsomt hos dere. Og tusen takk for veldig fine jentegaver her også!
  Klem Tove

  SvarSlett