Det som alltid forundrer meg med disse kakene, er hvordan de kom fram til at det var lurt å bruke to hardkokte eggeplommer? Hadde de kokt egg og hatt på brødskiva, og så var det noen som ikke likte hardkokt eggeplomme? Eller var det hele egentlig en glipp, og noen kom til å slenge egga i kjelen før de fikk tenkt seg om? Ikke vet jeg. Men ikke vet jeg om andre kaker som har denne sammensetninga heller.
Oppskrift:
2 hardkokte eggeplommer
2 eggeplommer
125 gr sukker
300 gr mjøl
250 gr smør
Kokte og rå eggeplommer blandes godt og vispes så til eggedosis med sukkeret. Ha i mjøl og romtemperert smør vekselvis, og bland deigen godt. Sett kaldt et par timer.
Trill lengder som formes til kranser, pensle med eggehvite og ha på perlesukker.
Stekes på 175 grader i ca 10 minutter.
Min kanskje aller fineste kakeboks måtte fram i dag. Den er kjøpt på antikk- og samlermarked i Letohallen, og utfra motivet å dømme antar jeg at den er fra 50-tallet. Det er i hvert fall bilde av Dronning Elisabeth og Prins Philip av England. For en rojalist og kakeelsker som meg, så får det jo nesten ikke blitt mer perfekt! Boksen er i veldig bra stand også.



Oppskriften skiller seg betraktelig fra den som er på flaska til tomtebrygget, og da særlig gjærmengden. Antar at det har noe med vørterølet å gjøre. Her finnes det helt sikkert mange varianter, så jeg velger å ikke legge ut oppskrifta. Dersom noen ønsker min variant, så si i fra!

Veldig godt med sånt øl. Så lykke til, det blir helt sikkert bra. :) Jeg har faktisk også lagd berlinerkranser i år, jeg hadde god hjelp med snurring, dypping og sukkring, så våre ble ikke helt pene, men gode :)
SvarSlettEllers er det veldig bra å sjekke bloggen din innimellom, du har nå fått meg til å huske risboller og delfiakake. Jeg har helt glemt det. Så i dag må jeg nok lage det :)
Fortsatt lykke til med juleforbredelser Tove!!
Ikke sant berlinerkranser er godt? Helt klart en favoritt her. Og bra jeg har kunnet minne deg på godsaker som delfiakake og risboller, perfekt julemat!
SvarSlettGod førjulstid du og, det er ikke lenge igjen nå!
Klem Tove