onsdag 16. desember 2009

Enkelt og greit

Dagens bakst ble risboller. Superenkelt og supergodt! Kan spises på direkten og gjerne hele året! Samme oppskrift brukes til delfiakake.

200 gr kokesjokolade
250 gr delfiafett
4 ss sterk kaffe
2 egg
2 ss sukker
ca halv pose puffet ris

Sjokolade, delfiafett og kaffe smeltes i vannbad eller mikroovn. Egg og sukker piskes til eggedosis. Ha sjokoladeblandingen i eggedosisen og rør inn puffet ris til passe konsistens.
Blandingen settes med skje i muffinsformer. Sett kaldt ca halv time og legg i bokser. Oppbevares kaldt.


På lista mi gjenstår nå berlinerkranser, marvposteier, rømmebrød, delfiakake og muligens noen andre sjokoladegreier. Og om jeg ikke finner tid og lyst til noen av delene, så blir det jul allikevel. En annen liste jeg har er nemlig ting som skal vaskes. Jeg er så langtfra noen vaskefanatiker som det er mulig å komme, og mener også at det ikke må vaskes til jul. Men når det trengs og vaskes, da er jo jul en god anledning til å få det gjort! Jenterommene er ferdige, mye av kjøkkenet er tatt. Så det er ikke mye som gjenstår heller. Men kos og småplukk er også igjen!

3 kommentarer:

  1. Mmmm, nydelige var de - det samme gjelder for alle de andre ørtogførti slagene du serverte! Du er litt av en bakemester og det liker vi svært godt. Takk for det! ;)

    SvarSlett
  2. Så deilige disse så ut. :)

    SvarSlett
  3. Takk, takk! De smaker jo godt hvert år :) Som alt annet søtt og sjokoladeaktig jeg liker..

    SvarSlett