tirsdag 15. desember 2009

Juleservise

Juleserviset vårt består "bare" av frokostservise, og passer perfekt til kaffegjester. Det burde absolutt ha vært framme fra 1. advent, men ble stående igjen på loftet. Jeg lover å gjøre det bedre neste år!

Det er min fine tante Karin som har malt det, og alt er håndmalt. Vi fikk det i bryllupsgave, og uten å fornærme andre, så tror jeg at jeg må si det er det fineste vi fikk. Serviset består av 10 asjetter og 10 krus, alle med ulikt motiv. Men det er nisser som går igjen. Og det er koselig. Kjempefine detaljer, ansiktsuttrykk og motiver. Vrient å få bilde av alle koppene, det går jo rundt, men de er nå her.
I etterkant har Synnøve fått egen kopp, så vi har 11.
Dette glade nisseparet har hun også malt.
Husets pepperkaker er nå ferdigpynta. Noen mener kanskje de er overpynta, men for å være ærlig så syns jeg hjemmelagede pepperkaker smaker beste med masse pynt. Assistenten (eller sjefen) syns melis var veldig godt, hadde på med rund hånd og sleika det av igjen. De kakene ble ikke med i boksen.

2 kommentarer:

  1. Nå la jeg akkurat inn en kommentar på det forrige innlegget ditt - men kom på en ting til.

    Angående Kitchen Aid/Kenwood. Kanskje til trøst? Jeg tror du kan være godt fornøyd med Kenwooden din jeg. Jeg har elsket min som jeg fikk i 1994. Jeg må bare si at jeg holder en knapp på Kenwood funksjonsmessig, men det kan jo være at jeg har et 15 års langt Kenwoodforhold og gode vaner er vonde å vende. Synes det blir mye gris med visper og kroker med denne Kitchen Aiden. Deig/masse går fort oppover, på en måte jeg ikke opplevde med Kenwood så lenge jeg ikke kjørte megadeiger. Om du baker mye - vær Kenwoodtrofast med god samvittighet.

    Men fin er den - og bråker litt mindre. Jeg skal nok blogge litt om Kenwood/Kitchen Aid bare jeg har litt mer erfaring.

    SvarSlett