tirsdag 29. desember 2009

Julekveldskvelden

Julekvelden kom som "nissen på kjerringa" og brått ble det stille med innlegg fra meg. Beklager at jeg ikke klarte å gjøre ferdig "adventskalenderen" min! Skal skjerpe meg litt nå, men det skjer ikke så mye her i heimen.

Før julemiddag var på bordet, måtte vi teste årets juleøl, eller hembrygge øl, eller tomtebrygg. Kall det hva du vil. Det var første gangen jeg hadde brygga øl, og også første gangen at storebror Roar hadde laget. Jeg lagde ca 10 liter, han lagde ca 35 liter .. Vebjørn ble den store testeren, øl ble skjenket i hvert sitt glass og han ante ikke hvem som hadde laget hvilket øl. Men heldigvis, og hurra for det! Jeg vant!! Var ikke store forskjellen, sjøl om vi var rause nok med sukkeret begge to. Det ble kanskje litt mer fart i mitt øl, tror det gjorde utslaget. Og nå er vi tomme for øl, og han har øl igjen til våren kommer.

Må vise fram noe av det utrolig fine nissen hadde med seg hit. Det bugna under juletreet og var komplett kaos et par timer. Jeg aner ikke hva de andre fikk, Lillesøsters pakker ble åpnet dagen etter, mine ble åpnet helt til slutt. Måtte bare holde øye med hva Storesøster fikk for noe!

Kjempefin prismelampe til soverommet vårt! Ble selvsagt montert opp på natta ... Vanskelig å få tatt fine bilder, men fin er den!

Smykkehenger fra Lisbeth Dahl. Har nok vært under mange trær i år, men jeg er superfornøyd! Fikk en kjempesøt brosje sammen med dette også.


Georg ... Georg Jensen er stor favoritt her. Denne adventslysestaken har jeg sett på i flere år, men den er jo så dyr! Heldigvis for meg hadde Synnøve fått handlehjelp av pappa, og denne kom til meg!Fra nabojenta fikk Synnøve dette fine englespillet! Veldig søt, liten gave når man egentlig ikke trenger å gi noen ting, men det bare er veldig hyggelig å få.

Ei tante av Vebjørn hadde strikka veldig fine Romedalsvotter til begge jentene.

Og Most (Bestemor) hadde strikka kjempefine jakker til begge jentene.


Da butikkene åpnet igjen i går, så fikk vi lurt oss innom julepyntsalget på Fokus Interiør. Denne søte engelen fra Sia fikk være med hjem, sammen med noen hvite brikker med stjerner på. Kunne ha brukt MYE penger der, men lommeboka var ikke enig.


Gårsdagens lunsjbesøk av hyggelige venner resulterte i blant annet denne kjempesøte blomsten. Jeg har sett etter sånn, så jeg er så fornøyd! Fikk to andre veldig, veldig fine blomster også. Tror vi må ha besøk oftere!

Det var utrolig mye annet fint under treet også, ikke lett å ta bilder av alt. Men Morten Schakenda skal prøves ut på nyåret, og jeg gleder meg til det. Tekoker fra Tefal fikk vi også, den har stått på ønskelista mi i årevis. Ny vask til vaskerommet, kakeasjetter, gavekort på undertøy og utebukse, parfyme, spill, Millas festkaker og putetrekk.

6 kommentarer:

 1. Det ser ut som du har hatt en snill nisse på besøk :) Gleder meg til å se hva du skal med monogrammene!

  Klemmer fra Stine

  SvarSlett
 2. Sv: Hei Tjorven! Godt nytt år!!!!!

  Vi har hatt det kjempefint på tur, både til Nesbyen og Geilo! Har vært helt toppers faktisk! Var veldig gøy å stå på ski igjen i går! Så nå er jeg klar for sesongen:D

  Skitur i morgen blir bra! Kos dere, så snakkes vi om ikke så lenge:)
  STOR nyttårsklem tilbake ♥

  SvarSlett
 3. Hei Tove!
  Godt nytt år til deg og dine!
  Må bare fortelle at nå har fam. Mortensen prøvd brødoppskrifter fra Morten Schakenda, og det var utrolig godt! Krever jo litt flere timers jobbing enn "normale" brød, men absolutt verdt det. Du kan glede deg!
  Hilsen Anne-Borghild

  SvarSlett
 4. Hei Anne-Borghild, og godt nytt år til dere og!
  Så morsomt at du er her, og at vi har samme bok! Jeg har aldri vært noen brødbaker, men må jo prøve nå. Innrømmer glatt at det er boller som står hjertet mitt nærmest, men vi kan ikke bare lage det. Skal prøve og legge ut resultatet!
  Hilsen Tove :)

  SvarSlett
 5. Godt nytt år! Nå blir det snart prosjektledelse i tillegg til de andre prosjektene dine :) Jeg stemmer også for skjørtfredag. Kan jeg være med selv om jeg jobber et helt annet sted?

  Grattis med fine gaver og fortsatt god jul!

  Linn :)

  SvarSlett
 6. Skjørtfredag er en bra greie! Jeg må se over garderoben før jeg innfører det for i år, men det er verdt et forsøk. Og klart du kan være med, Linn, du hører jo til oss!
  Klem Tove

  SvarSlett