søndag 3. januar 2010

Nytt år med nye forsetter og prosjekter

Året har såvidt begynt, men årets forsetter har vært bestemt en stund. Jeg er vel som 9 av 10 jenter, her må det slankes! Eller, det har jeg gjort x antall ganger, og vet jo at det ikke fungerer særlig lenge. Kanskje spesielt ikke ved nyttår, det må gjøres når det passer. Men hele familien har godt av litt omlegging. Godteri kun til lørdager, og heller kjøpe lite da så det ikke blir igjen rester. Litt mer frukt og litt mindre saft. Bruskjøp er noe vi har begynt med i høst og vinter, før kjøpte vi det kun til besøk. Så det er en tullete uvane som herved er avslutta. Men hva gjør en med det som er igjen? Jeg nekter å slå det ut, for så uøkonomisk vil jeg ikke være. Det får heller stå der og vente på besøk.

Kakeboksene får tømmes til småfugla og det søte rådyret vi ser spor etter i haven. Har ennå til gode å se det hos oss, men ser to stykker ofte i nabolaget. Tror det har forsøkt å få noe næring ut av bedet mitt nå i nyttårshelga!

Det andre forsettet er å bli mer økonomisk. Jeg har litt lett for å dra kortet. Og jeg ser her hjemme hvor mye penger som er brukt på blader. Svenske og norske interiørbladet, matblader, et abonnement på kk, noen foreldre & barn og mange, mange Se & Hør. Så jeg har bestemt meg for å ikke kjøpe blader i 2010. Noen unntak må det bli: Jeg har vært fast Se & Hør leser i mange år, og må nok fortsette med det. Men Weekendutgaven kjøper jeg ikke, der er det bare søppel. Så et Se & Hør må det nok bli mange tirsdager. Til ferier må det også være lov å unne seg noen blader, og kanskje også til jul. Et siste men også: dersom noen venninner er lystne på en bladring, så kan det være bra. En kan jo ha et abonnement hver, og bytte blader seg i mellom. Da får en lest mange forskjellige blader, men kjøper bare ett. Og da er det jo solidarisk å være med! Jeg klipper uansett ikke mye i bladene mine, så det kan være interessant for meg!

Tror også jeg skal følge et tips fra kk (hehehe). Og det er å ha en "plan" for hver måned. Eks i februar skal jeg spise to frukt på jobben hver dag. Små mål som kan bli vaner for et helt år. Kommer heller tilbake til den når jeg begynner å jobbe. Og det er ikke lenge til!

Fler forsetter? Det tror jeg må bli fortsetter. For 2009 bestemte vi oss for å bli mer ryddige. Ikke bruke mer tid på rydding, men legge ting på plass med en gang for å unngå rydding. Og finne faste plasser til ting med en gang de kommer i hus. Vi har blitt bedre enn vi var, men har mer å gå på.

Et annet gammelt forsett som fint kan fortsettes er fredagsskjørt. En kollega og jeg hadde dette for flere år siden. Omtrent hver fredag i et helt år brukte vi skjørt på jobb, uansett vær. Litt mer pynt, litt mer stas og helgefølelse. Anbefales på det sterkeste, det var et bra år!

Men prosjekter blir det selvfølgelig også i året som kommer. Først skal jeg feste trådene i en baggy lue til Rebekka! Den er det lenge siden hun bestilte, så får jeg håpe at den passer og faller i smak!

I slutten på romjula bestemte jeg meg også for å strikke en flettepute. PT3 garn ble kjøpt inn og prosjektet igangsatt. Har strikket ganske langt, og det gikk ganske så fort på pinne 5,5. Men det blir jo så ujevnt!! Har fått tips om at det kan bedre seg ved vask, så jeg skal nok gjøre den ferdig.

Men en Hamartur med besøk i den utrolige garn- og håndarbeidsbutikken "Garn og Vevstuen AS" resulterte i nytt garn og pinner. Pinne 3,5 tar mye lengre tid, men gir et helt annet resultat.


Garnet heter Mirasol og er kanskje det mjukeste jeg har kjent noen gang. 100% alpakka, kommer fra Du Store Alpakka.


Butikken hadde også 10 kronerstilbud på dette garnet, så jeg kjøpte med til en pute av det også.

Men andre prosjekter er det også: en bursdagsgave (bursdagen var 19. desember) må det svinges i gang med, en bryllupsgave (til 16. januar) må det avgjøres om det skal svinges i gang med, nye elefanter skal lages til nye verdensborgere og kjøkkenvinduet mitt skriker etter ny gardin (her henger julegardin fra 2008). Og mer kommer nok til kjenner jeg meg rett!

7 kommentarer:

 1. Mange bra forsetter der, men synd kiosken skal miste en bra blad kunde;0)Egentlig en veldig bra ide med blad sirkel, men må innrømme at mange av bladene blir lest på jobb.

  Lua ser veldig fin ut Tove, dyktig er du. Du har rimelig mange prosjekter på gang, rekker du like mye nå som du starter på jobb da? Er det første dag i dag eller har dere planlegningsdag dere også? Vi jentene har siste kose dag, eller jeg skal på jobb i kveld da......

  Ha en strålende dag, vi ses snart.

  Klem

  SvarSlett
 2. Hej Tjorven!
  Jeg liker best det med skjørt hver fredag!! Bra greie! Selv om jeg nesten går med skjørt/kjole hver dag... :) Men allikevel er jeg enig i at fredag er helgedag og at man da bør "pynte" seg litt ;D

  Snart er du tilbake i jobb du også! Tenk, så fort denne permisjonen har gått!!

  Love Ü

  SvarSlett
 3. Hallo begge to :)
  Jeg begynner i jobb igjen 1. februar! Tida har gått alt for fort, og jeg nikoser meg hver dag nå. Blir jo godt å jobbe igjen også, og fint å komme hjem til ferdig middag hver dag ;) Men rart å være ferdig med babytida..

  Hvor mange prosjekter jeg rekker i året som kommer, det er uvisst. Tror det kan bli travelt nok uten, men jeg må nok gjøre noe. Får bare holde ambisjonene lave.

  Ha en kaldfin tirsdag!

  SvarSlett
 4. Hva er oppskrifta på å oppdra menn slik at de klarer å lage middag?!? Er nok redd det er for seint for min del, men artig å vite:-) Jeg ville nok dessuten blitt ganske lei hvis jeg skulle spise spagetti hver dag...

  Ha en fin dag!

  SvarSlett
 5. Sjekk denne. Bra mammadame. Og takk for hyggelig tur i dag. Det gjorde godt for en selskapsyk sjel. Og hadde det riktig så gøy på lørdag. Nyt øyeblikket og lykke til.
  http://mammadamen.blogspot.com/

  SvarSlett
 6. Og ha det riktig så gøy på lørdag. Det var det det egentlig skulle stå :-)

  SvarSlett
 7. Hei Oddveig!
  Tror Vebjørn har laget middag 5-6 ganger i løpet av tida vi har vært sammen, så jeg er like spent som deg. Men han har lovt at han skal være husfar til fingerspissene, så jeg gleder meg til å se.

  Og Linn;
  takk for turen! Veldig bra. Skal ta bilder og legge ut resultatet her. Var så fornøyd da jeg pakka ut i stad. Og mammadamen skal sjekkes ut!

  Klem Tove

  SvarSlett