søndag 4. april 2010

Kakebakebursdagsfeiringpåske

Denne påsken har vært en skikkelig bursdagsfeiringpåske! Vebjørn fylte 30 på skjærtorsdag og slike dager må jo feires!

Vi begynte lørdag med marsipankake, muffins og fyrstekake, alt tilpasset besøket som kom.
Marsipankaka er laget med utgangspunkt i Sockerkaka fra Leila Lindholms "A piece of cake". I den ene bunnen hadde jeg i litt mandler og sjokolade, for å få kaka litt mer spennende. Jeg fikk ikke kremen til å sitte særlig godt, syns at kaka var tung, og kremen rant ut mens jeg la på marsipan. Ringte derfor til mamma for å få henne til å lage nytt sukkerbrød og bløtkake som kunne serveres dagen etter. Planen var at jeg skulle lage den videre til marsipankake.
Vi hadde uendelig god tid til familielaget dagen etter. Faktisk alt for god, for vi hadde ikke fått med oss klokkestilling. Dermed rakk jeg ikke å pynte kaka, og da ble den bløtkake. Min marsipankake var heldigvis ikke så ille som jeg hadde trodd, men mammas bløtkake var supergod!
Gjærbakst må med, og jeg lagde en enkel kringle fra Trines mektige matblogg.
Fyrstekake fra tine.no Den skulle egentlig være i en mindre form, men det har jeg ikke. Derfor ble den heller tynn, og også litt for godt stekt. Men han som hadde bestilt den var fornøyd!
Ingen Vebjørnbursdag uten suksessterte. Denne har jeg laget mange ganger før, og den falt like i smak nå som alltid.
En nykommer måtte også med. Jeg har hørt mye om Oreokake, og hadde endelig en anledning til å lage den. Den kommer jeg til å lage igjen. Oppskrifta kommer under bildet. Veldig mektig, men veldig god!
Oppskrift Oreokake:
3 pakker Oreokjeks
100 gr smør
1 pk Philadelphia naturell
2,5 dl melis
1 boks kremfløte
2 ss sukker
1 pk Toro/Freia sjokolademousse
3 dl melk (til moussen)

2 1/4 pk Oreokjeks knuses godt og blandes med smeltet smør. Trykk ut i en kakeform og sett kjølig.
Kremost røres godt sammen med melis. Kremfløte piskes til krem med sukkeret. Bland omtrent halvparten av kremen i ostekremen og ha over kjeksbunnen. Lag sjokolademousse etter anvisning på pakka og legg over ostekremen. Den siste 3/4 av oreokjeksen hakkes grovt å has over/nedi sjokolademoussen. Resten av kremen has over. Smeltet sjokolade/sjokoladesaus has over som pynt til slutt. La kaka stå kjølig en time eller to før servering.
Digg!

1 kommentar:

  1. Wow , så mange flotte kaker!! Må si du er driftig :o) ..Både med kakene og alt det fine håndarbeidet du har lagd tidligere! Morsomt å følge med på prosjektene dine!! Klemmer fra "sambygding" ;)

    SvarSlett