torsdag 23. april 2009

Årets påskekrim

Så var jeg ferdig med årets påskekrim, Johan Theorin "Nattefokk". Jeg fikk boka i gave fra jobben da jeg gikk ut i permisjon. Den er kåret av Aftenposten til Årets påskekrim. Den var både skummel og spennende, og jeg er veldig fornøyd. Ikke skjønte jeg noe av mysteriet før det var slutt :) Litt åpen slutt også, og en del spøkerier underveis. Anbefales!


Kan samtidig nevne at jeg har lest ferdig to bøker av Liza Marklund om "Mia", den svenske jenta som blir forfulgt og trakassert av en tidligere kjæreste som også er faren til hennes datter. Den første boka "Gömda" var rett og slett utrolig ekkel. Jeg fikk ikke sove! Og bøker får meg alltid til å sovne fort på senga. Boka er en dokumentarroman, så selve historien skal jo være sann. Oppfølgeren var ikke fullt så ille, men følger hennes kamp like nært. Dette er omdiskuterte bøker i Sverige, fordi enkelte hevder at bøkene utgir seg for å være sanne, og at enkelte deler er oppfunnet. Jeg mener å ha lest at "Mia" nå har stått fram, og har fortalt at historien er sann.
Jeg har også boka "Mias hemmelighet" som er skrevet av Mia selv, skal begynne på den nå. Men anbefaler gjerne Liza Marklund.

6 kommentarer:

 1. Så herlig med litt lesetid! Fikk lyst til å lese mer av Lisa Marklund nå ja! Jeg leser siste boka av Stieg Larsson, anbefaler disse hvis du ikke har lest dem. Det tar litt tid med meg da..
  Håper formen fortsatt er bra.
  Jeg må passe på å ønske deg lykke til i hvert innlegg..i tilfelle :-)
  Ha en fin kveld!

  SvarSlett
 2. Heisan!
  En liten hilsen herfra :-)
  Camilla Läckberg er ikke så dumt det heller, hvis du ikke har lest de og ønsker noe bra krim!!
  god kveld :-)

  SvarSlett
 3. Hei Tjorven min! Håper du har en fiiin fredag lille venn :-) Klem

  SvarSlett
 4. Så bra du likte den! Honningfellen av Unni Lindell var ikke så værst den heller. Litt langdryg i begynnelsen. Nå leser jeg Poirot. Også ser jeg på Miss Marple og Lewis på TV. Er det bare jeg som synes Hathaway er litt hot?

  Hold meg oppdatert på hvordan det går med det aller viktigste prosjektet! :)

  SvarSlett
 5. Jeg er jo ikke vant til dette, så jeg er jo alt for treg til å svare! Men plutselig er jeg her :)
  Både Stieg Larsson og Camilla Läckberg er lest, og jeg er veldig fornøyd med dem! Har ikke lest den nye til Läckberg ennå, venter til den blir litt billigere.. Men trenger noe å lese på nå, for nå går jeg bare rundt her og venter! Det Store Prosjektet burde ankomme snart syns jeg :)
  Men har vært på Ikea i dag, så litt oppsamlingsinnlegg kan komme brått :)

  SvarSlett
 6. Så fint med en bokanmeldelse!
  Takk for tipset:))

  ha en fin kveld:))

  SvarSlett