mandag 18. mai 2009

Sitronkake i "ny" form

For en tid tilbake prøvde jeg ut formkakeformen jeg kjøpte på loppemarked. Ikke akkurat slippbelegg på gamle former, så jeg smurte godt for å være sikker på å få kaka ut. Brukte oppskrift fra favorittbakeboka mi, men hadde i litt ekstra sitron. Oppskriften ble nok til en liten brødform også.
Kaka så helt super ut på toppen, og det gikk overraskende lett å få den ut av forma. Men hvor kjedelig ser den ikke ut etterpå? Den er jo likblek!! Jeg vil ha den gyllenbrun slik som den andre! Har testa formen et par ganger til, med mindre smøring. Men resultatet er like blekt. Må nok gå over til en nyere form, og innse at det faktisk har vært framgang på kakeformfronten. Syns det er litt surt, for de kunne jo tingene sine i gamle dager også. Hmm...



Sitronkake:
200 gr smør
225 gr sukker
revet skall av 1 sitron
2 ts sitronsaft
3 egg
2 dl melk
350 gr hvetemel
2 ts bakepulver

Melisglasur lages av melis, sitronsaft og vann

Smør og sukker røres hvitt og porøst. Tilsett sitronskall og sitronsaft, og rør så inn egg, melk og mel+bakepulver vekselsvis.
Stekes på 175 grader i 45 minutter.

Nok røre til 2 stk. 1,5 liters former.

2 kommentarer:

  1. Hva med sukkerkulør i melisen? Da blir det omvendt! :) Men smakte det godt?

    SvarSlett
  2. Kaka smakte kjempegodt! Glemte å skrive det.. Men er veldig fornøyd :) Og har et par i fryseren også!

    SvarSlett