søndag 14. juni 2009

Suksess?

I går var det stor sommerfest og dobbel 35-årsdag. Bra fest! Men det er jo alltid litt annerledes å være på fest med en liten baby, dvs uten verken rødvin eller øl i glasset. Storkoser meg med baby, men gleder meg til litt festing også :)


Jeg hadde med suksessterte. Har ikke vært helt fornøyd med min egen gule krem, så jeg søkte litt rundt og fant en oppskrift hos NRK, frokost TV. Rikskanalen må jo være til å stole på! Til bunnen brukte jeg min egen oppskrift, og hadde i en blanding av ulike nøtter (hassel- og valnøtter, mandler og en plate kokesjokolade). Se hele NRKs oppskrift her.

Gul krem
6 eggeplommer
1 dl fløte
125 gr sukker
4 ts vaniljesukker
120 gr meierismør (romtemperert)

Eggeplommer, fløte, sukker og vaniljesukker has i en kjele og varmes sakte opp. Rør hele tiden (oppskriften sier tresleiv, jeg brukte vanlig visp. Viktigste er å få det opp fra bunn av kjelen!). Når det begynner å boble og kremen har tyknet er den ferdig. Ta av varmen og avkjøl noen minutter før smøret røres inn. Sett kremen kaldt og ha over kaka når den er klar.

Må innrømme at fatet ikke ble så skrapa som bildet gir uttrykk for ...

2 kommentarer:

  1. Så ihvertfall ut som en suksess (humre humre). Kanskje det blir filmklubb med vin neste gang? :)

    SvarSlett
  2. Den var kjempegod Tjorven!! og suksess var jo festen også :-) Jeg gleder meg til vi skal skåle i vin sammen igjen... Klemmer fra "Tante" Liv

    SvarSlett