lørdag 29. august 2009

Trappa vår!

Jeg er veldig fornøyd med trappa vår. Den er stor og lagt med skifer. Må kostes ofte, men det er jo greit nok. Gelenderet er i sort smijern, og dette var blitt veldig rustent og stygt. Hammerite var derfor løsningen! Har aldri prøvd det før, men etter min arbeidstid som Esso-jente, visste jeg at dette kunne has på. Trengte bare å fjerne løs rust fra rekkverket, og ha på.

Slik så det ut tidligere i sommer.
Jeg vasket raskt over ... og vips så kom regnet!


Dermed tok det noen uker før fortsettelsen kom. Og det ble superpensjonistpappa som overtok malinga av rekkverket. Men han var veldig flink! Ørlite maskering inntil veggen og trappetrinnene, og på med ett strøk. Enkelt og greit - og veldig fint.


Pynten i enden var matt sort, og ikke av smijern, så vi hadde ikke på Hammerite med en gang. Jeg var litt usikker på hva vi skulle gjøre, men pappa mente de var av messing. Fram med Svint og begynne å gni ... Og etter litt kom messingen fram igjen! Er igjen en del pussing på disse, men messingfarget ble de!Apropos Svint. Jeg hadde planlagt et innlegg om Svint. Det er mitt favorittrengjøringsutstyr. Og jeg tror både pakning og innhold har vært uforandret i minst 30 år. Jeg bruker den i kjøkkenvasken, komfyren, steikeovn, kjeler og panner. Men da jeg skulle kjøpe mer her om dagen var pakningen ny! Nå er det Svint pads! Har ikke testa den ut ennå, men er selvfølgelig litt skeptisk. Det er jeg til alt som er nytt!

1 kommentar:

  1. Hehe, jeg har faktisk også oppdaget svint, men det var ikke for så veldig lenge siden. Sier litt om hvor lite husmor jeg er og hvor mye du er. :) Hadde egentlig tenkt å ringe deg, men så kom jeg på at jeg kan jo bare gå inn her for å bli oppdatert. ;) Blir ikke helt det samme da, så ringer deg en dag snart. Tudelu! :)

    SvarSlett