onsdag 2. september 2009

Spisestue før og etter

Vi har tidligere hatt løse hvite puter på spisestuestolene våre, i påvente av at jeg skulle finne riktig stoff til setet. Hadde lenge planer om plommefarget trekk. Jeg digger plommefargen som er så in nå! Men med blå stoler i stua, og en voksende sans for blått og hvitt, så begynte jeg å lete etter et slikt stoff i stedet. Dette stoffet fant jeg på Åhlens - og halv pris. Kjøpte også med platevatt som jeg har lagt mellom setet og stoffet. Da ble det litt mindre gjennomsiktig og kanskje litt mjukere å sitte på.

Resultatet er jeg veldig fornøyd med! Syns blått og hvitt er friskt og fint, og jeg tror ikke jeg skal føle at det er et sommerhus.

Rotete spisestue før:

Ryddig spisestue etter:

Stol før og etter:

Problemet i stua er overgangen mellom lilla og blå/hvitt. Og spisetua havner litt midt i mellom her. Med så lite blått som det er her nå, så syns jeg det går fint. Men jeg har også lyst til å gjøre noe med skapet. Det kunne vært fint å male det hvitt innvendig - da syns tingene våre bedre. Men da må det også gjøres noe med utsiden. Pus misliker skapet sterkt som det er i dag, og maling vil antakelig ikke gjøre det bedre. Jeg mener det går veldig greit til spisestua vår.

Jeg tror jeg kunne likt å male det i en knallfarge utenpå. Men da må det kanskje bli blått. Da vil kollisjonen mellom gardiner og skap blir mye tydeligere. Og hvor fort vil jeg ikke gå lei ett blått skap?


Merker at jeg ikke er helt ferdig å tenke på dette. Så det får nok være som det er foreløpig. Men jeg har lyst til å prøve lysslyngetrikset, og setter lysslynge på handlelista fra Ikea.

Lampa er forresten fra Living, og vi er kjempefornøyde med den. På bordet har jeg en vinkjøler som blomsterpotte.

2 kommentarer:

 1. Hei Tjorven min!
  Så fint det ble med nytt trekk på stolene! Ser litt mer ordentlig ut når de blir trekt enn bare med løse puter. Jeg er enig i at skapet bør males, men synes absolutt det bør males hvitt! For det er en ganske stor jobb å male det, og da er det kjipt å gå lei en knallfarge... Du kan jo evt ha koselige lyseblå porselens-knotter på dørene, evt blått stoff inni skapdørene (?)

  Også synes jeg blått - lilla går fint sammen i stua Ü

  Uff...nå ble jeg veldig "interiørekspert" igjen... Sorry :-/

  STOR klem Liv

  SvarSlett
 2. Kjempefint Tove! Jeg skal male i gangen min i helgen så det får du se på mandag på filmklubb. Hurra! Nå er det lenge siden vi har sett deg.

  Snakkes! :)

  SvarSlett