fredag 18. september 2009

Nytt hekleprosjekt - Bølgeteppe

Jeg har laget et babyteppe med selvkomponert mønster. På midten skal det sys på forbokstaven til en baby. Men babyen er ikke født ennå, så derfor velger jeg å vente med å vise teppet også. Om en måneds tid kommer det nok!

Etter endt prosjekt klødde det i fingrene etter å få tak i noe nytt. Garn ble bestilt fra Pickles, men problemet med nettbutikker er jo at varene ikke kommer på sekundet etter at bestilt er trykket. Så jeg tok turen til Europris, har hørt at de har billig garn. Fant veldig fint alpakkagarn der, til litt under 20,- pr nøste. Inspirert av Mias Landlivs utrolig flotte bølgeteppe, valgte jeg farger, fant mønster og satte i gang med et bølgeteppe. Jeg har lært av det forrige teppet mitt, og valgte dusere og mer samstemte farger denne gangen.


Mønsteret fant jeg gratis her hos garnstudio.no, og det var kjempeenkelt! Såvidt jeg kan se er alle oppskriftene her gratis, det er jo utrolig at finnes i dag. Men BRA!

Litt ulik tykkhet på de fire fargene, så jeg må veksle mellom ulike heklepinner. Håper ytterkanten blir sånn noenlunde jevn også. Jeg velger å lage like striper hele veien, og samme rekkefølge på fargene. Teppet er ca 140 cm bredt, og jeg må nok ha det rundt 200 cm høyt. Radene over viser hvor mye jeg fikk laget i går, og en stripe i hver farge gir ca 12 cm. Så det blir noen striper, ja. Har egensatt tidsfrist på prosjektet også, men mer om det i nærmeste framtid. Jeg må stå på! Og jeg må på Europris for å forsikre meg om at de har nok av garnet!

2 kommentarer:

 1. Så utrolig nydelige farger Tove! Dette blir herlig mykt og vakkert. Det er så moro å være på nett igjen, jeg har surferunde nå :-)
  ha en fin kveld!

  SvarSlett
 2. Tkak for koselig hilsen!! Mye fint inne hos deg,teppet du hekler blir lekkert!! Og det bestemorsruteteppet under er helt nydelig det og!!
  Ha en fin søndag og uke!!
  Anette:-)

  SvarSlett