torsdag 22. oktober 2009

Et nytt prosjekt som gjør seg sjøl

Kirsebærtreet vårt hadde utrolig mye bær i sommer. Vi var ikke hjemme da de var klare til plukking, men mamma og pappa tok seg av det :) Vi spiser ikke mye kirsebær resten av året (ikke om sommeren heller for den saks skyld, er oftest for surt), så det meste ble gitt bort. Men nå hadde jeg endelig anledning til å teste hjemmelaget kirsebærlikør!


Ei god venninne lager hvert år, og den er utrolig god! Oppskriften har jeg fått av henne, og skal være ganske grei. To store norgesglass ble fylt opp, så hadde vi på sukker til det var fullt. Så hadde vi på 60% vodka til det var fullt igjen. Glassene står lagret i kjellerboden, og snus ca 1 gang i uka. Der skal de vel stå til det nærmer seg jul tenker jeg. Ser at sukkeret ikke har løst seg ordentlig opp ennå, og det må det jo.


Viser også bilde av boden min, som etter omtrent ett år har fått et greit system. Det ser ikke ryddig ut på bildet, men da skulle dere ha sett før! Boden er ryddet etter fem minutter om dagen-prinsippet, som jeg leste om hos Moderne Retro. Rom eller kroker som trenger rydding, men som en virkelig gruer seg til å gå på: Rydd fem minutter om dagen! Du får gjort mye på fem minutter, fem minutter går fort så du slipper å bli lei, og noen ganger blir du inspirert til å gjøre mer. Det tok ikke mange dagene før rommet var ryddig og systematisert til mitt behov. Noe gikk i søpla i samme slengen, og det trengtes naturlig nok.

Mørkt bilde i mørkt rom ...

4 kommentarer:

 1. Hei Tove. Kirsebærlikør blir bra, men vil bare få kommentere at hos oss blir glassene snudd en gang om dagen, oftere de første dagene, til sukkeret har løst seg opp :)) Lykke til!!

  SvarSlett
 2. Bra tips! For sukkeret mitt har ikke løst seg opp! Jeg snur med en gang.
  Ses etterpå og god dag videre :)

  SvarSlett
 3. Hei på deg:) Jeg gleder meg til å få smake på kirsebærlikøren!! Mmmmm;)

  Klem

  SvarSlett
 4. Vi får håpe den blir like bra som den vi drakk på lørdag :)
  Ha en god dag videre!
  Klem Tove

  SvarSlett