lørdag 21. november 2009

En helt utrolig bok - Meg eier ingen

Denne boka traff meg rett i hjertet, og er utvilsomt en av mine favoritter. Gleder meg til å lese den på nytt!

"Meg eier ingen" handler om Åsa som bor sammen med faren sin Leif "Leffe", etter at moren dro fra dem da hun var liten. Leif er herdemester og alkoholiker, og starter dagen med å kaste opp gårsdagens øl. Åsa blir plassert utenfor barnehagen før den åpner, fordi Leif må på jobb. De spiser middag hos farmor og farfar, og ofte står farfar inne på soverommet og vekker dem for at de skal komme seg på jobb. En gang blir hun også dratt opp mitt på natta og sykla til barnehagen mens faren drar på jobb. Så kommer han tilbake og henter henne kort tid etter, bare for å kjenne på følelsen av å gi faen en gang. Han gleder seg alltid til ferien, men bruker den bare til å sitte inne og drikke.

Det er så mye sårhet, dårlig samvittighet, kjærlighet, klasseskiller og arbeiderklasse. En far som aldri slutter å elske en mor, og som gjør alt han kan for at hjemmet skal være "ei kjerring verdig". Ingen skal komme å si at ikke han gjør det godt for sin datter! Og ei lita jente med dårlig samvittighet for en far, dårlig samvittighet for å stikke av - og som elsker han høyere enn høyest.

Jeg ble trist av å lese den og merka at jeg sovna i en trist stemning. At det er en sann historie gjør det jo bare enda verre. Men den anbefales på det sterkeste!

NB! Omslaget er her med illustrasjoner av Synnøve, som utnytta sjansen mens jeg var nede for telling i går. Hun satt på sengekanten min og tegna på det hun kom over!

3 kommentarer:

 1. Hei Tjorven! Så fin bakgrunn du har fått deg:) Det var kjempe stilig!!

  Ha en fin søndag:) Klem Malin

  SvarSlett
 2. Tjihi, hadde lyst til å bytte og så var det litt for tidlig med jul! Men herregud, ikke mye snøvær ute nå. Bare en uke til advent, og det er nitrist ute :(
  God søndag videre!

  SvarSlett
 3. Hei Tove, denne boka fikk jeg lyst å lese, kanskje jeg kan låne den av deg? :)

  Fin julestemning her inne! :)

  Eva

  SvarSlett