mandag 16. november 2009

Daimiskake

Henger etter med å legge ut kakebilder nå, men starter med helgas iskaker som ble laget som dessert på en fest. Jeg lagde to stykker, oppskriften under er til en kake.


Har laget daimiskake tidligere også, men da med tradisjonell nøtte- eller mandelbunn. Jeg syns denne varianten er enda bedre, og også perfekt for de som ikke tåler nøtter.

Bunn:
6 eggehviter
175 gr sukker
1 plate hakket kokesjokolade
175 gr kokosmasse
Pisk eggehvitene stive og ha i sukker etter hvert, piskes helt stivt. Bland inn kokos og sjokolade, stek i smurt form på 175 grader i ca 35 minutter.

Krem:
5 plater gelatin bløtlegges i kaldt vann
6 eggeplommer
125 gr sukker
5 dl kremfløte
1,5 hakket daim
Eggeplommer og sukker piskes til eggedosis. Løs gelatin opp i ca 0,5 dl kokende vann. Ha gelatinblandingen over i eggedosisen, tilsett krem og sjokolade og bland forsiktig. Hell kremen over den avkjølte bunnen, og sett kaka i fryseren. Den trenger ca et par timer på å bli ferdig, og bør tas opp ca en halvtime før den skal spises. Sett den gjerne i kjøleskap først.

NB! Som vanlig måtte jeg gjøre om bittelitt. Jeg brukte 2 daim i kremen, og hadde også kjøpt ferdig daimstrøssel som jeg hadde over kaka til slutt. Men ikke alle som er like glade i sjokolade som meg..

3 kommentarer:

 1. Hei Tjorven min! Mmmm... Daimiskake er jo bare såå godt da!! og din er sikkert kjempegod:-)

  Vi må møtes og skravle litt snart... :-)
  Ha en fin tirsdag! Klem fra meg

  SvarSlett
 2. Enig! Skravling må vi få til en dag, og det skal vi klare før NY! Bare SMS-er litt, så fikser vi det!
  Klem T

  SvarSlett
 3. Hei Tjorven!

  Ville bare tipse deg om bloggen til Marianne. Bloggen hennes heter Partymaja ;-) Sjekk linken her http://partymaja.blogg.no/

  Klem Liv

  SvarSlett