mandag 23. november 2009

Jentejulebord med pakkelek

Årets jentejulebord ble avholdt i helgen. Alltid veldig morsomt, særlig tar pakkeleken helt av. Alle har med seg hver sin pakke, en eller flere. Så kaster vi to terninger, 6 på terningen gjør at man får trekke pakke. Når sekken er tom setter vi på ei klokke på en angitt tid - ingen ser klokka. Så kaster vi terningene igjen. 6 på terningen gjør at man får ta en pakke fra en annen. Nytt av året var at vi bestemte at ingen skulle få sitte igjen uten pakker, så da fikk hun evt velge fra den som hadde flest pakker. Alltid blir noen pakker mer populære enn andre, og vi aner jo ikke hva som er inni!

I år hadde jeg strikka en sort baggy lue (risikabelt prosjekt, veit jo ikke om det passer eller faller i smak) og heklet et par sorte votter. Det var forøvrig litt mer vrient enn antatt, og jeg måtte til slutt hekle begge vottene samtidig for å få de like. Det vanskelige var at jeg hadde annet garn og andre pinner, så oppskrifta passa ikke, jeg måtte bare prøve meg fram.
Satte på en søt knapp og håpa at den som vant ikke hadde så mye mindre hender enn meg ... Lueoppskrifta er som tidligere, men laget litt mindre enn min egen. Votteoppskrift fra garnstudio.no, men med annet garn og andre pinner. Dvs helt annerledes. Men vi kan si at den er med inspirasjon herfra!

Ei lueelskende Elisabeth vant lua og votteglade Linn fikk vottene. Det passa fint! Rebekka har jo bestilt lue, så jeg prøvde å hinte til henne at hun burde ta den pakka. Og hun prøvde virkelig! Men det resulterte bare i at "alle" prøvde å få tak i den. Hehehe! Men lue skal hun selvfølgelig få!! Bilder av glad vinner og Rebekka som prøvekanin følger under.6 kommentarer:

 1. Vottevinneren hadde på ingen måte for små hender. De har vært med meg på tur i regnet i dag, og jeg holdt varmen hele veien. Fikk også skryt for vottene av min turkamerat for anledningen. Små gleder blir store på en ellers regnfull start på uka. Og jeg gleder meg til flere bilder. Hilsen heldig vinner.

  SvarSlett
 2. Godt å høre at vottene er i bruk - da er det godkjent nok :) Jeg har kjøpt mer garn i dag, så luemakeren kan fortsette. Har bare noen andre prosjekter som må gå først i køen!
  Håper uka blir mindre regnfull videre :)

  SvarSlett
 3. Halloooo.
  Veldig bra pakker du hadde i år Tove. Som sagt prøvde jeg jo å "kampre" gaven din, men det var fler som ville ha den gitt. Kul lue da, så er veldig glad for at du strikker en til som skal bli MIN:0) Men du husker avtalen??? Du var jo ederu, så du gjør vel det;0)
  Søt vinterblogg du har nå!
  Ha en strålende uka, vi snakkes.

  SvarSlett
 4. Klart jeg husker avtalen! Og nytt garn er kjøpt inn, så lue skal bli :)
  Ha en fin regnværsdag! Vi snakkes og sees i løpet av uka!

  SvarSlett
 5. Så flotte pakker da gitt:) Også så flink du er:) Digget både lua og vottene....
  Klem:)

  SvarSlett
 6. He he he he! Hilsen Votta

  SvarSlett