mandag 7. desember 2009

6. slaget - krumkaker

Krumkaker stod på dagens formiddagprogram. Har flere oppskrifter; noen gamle med veiing av egg og noen nye med ferdige angitte mål. Jeg sammenlignet oppskriftene fra Ingrid med Tine sin, og den eneste forskjellen var omtrent 0,5-1 dl vann som Ingrid anbefalte. Mammas gamle notater viste fløte i stedet for vann. Så Tine oppskrift ble brukt, smakte fortreffelig, men var veldig tjukk. Dermed ble fløte tilsatt. Etter hvert ganske så mye for å få de tynne nok. Brukte nytt elektrisk jern og tror nok de gammeldagse er best; disse ble nokså ujevnt stekt. Men en pen haug med krumkaker ble det da. Etterhvert som fløtemengden tiltok så syns jeg kanskje smaken ble mer og mer som strull, og det skal den jo ikke være. Har bestemt meg for å gi bort en porsjon med krumkaker også, da skal jeg prøve en annen variant: Vei opp det antall egg du vil bruke (med skall) og bruk samme mengde i sukker, mjøl og smør. Ikke kardemumme, ikke vann og ikke fløte.


Siden jeg ikke er helt fornøyd med dagens bakst så legger jeg ikke ut oppskrifta.

Vi har aldri hatt noe bra system for framvising/oppbevaring av julekort. Jeg hadde ikke lyst til å henge opp noe fast på veggen, derfor ble årets løsning å lime fast noen gamle klesklyper på et sløyfebånd. Merker at det blir mye røde sløyfebånd denne jula, og at jeg neste år har lyst på litt mer gammeldagse røde og hvite bånd også.

2 kommentarer:

 1. Enn at du er på 6. slaget!! WOW! Her er det ikke så mange enno nei, men pepperkaker har vi baka, og biscotti.
  Jeg syns det er kjempemoro at du oppdaterer hver dag, er innom deg vet du :-)
  ha en fin tirsdag!

  SvarSlett
 2. Hei Julia! Biscotti burde jeg også prøve, men har på følelsen av at de er best til kaffe?! Og det drikker jo ikke vi ... Men, flere slag skal det bli!
  Trenger forresten adressen din, men den kan jeg ta på SMS!
  Ha en fin kveld videre :)

  SvarSlett