onsdag 9. desember 2009

7. og 8. slaget

Pepperkakebakst med en veldig fin gjeng med småfolk stod på programmet i dag. Synnøve fikk fri fra barnehagen for å være med. Det ble fire små, alle under fire år, og seks voksne + to fine under ett år som bare var sjarmerende.
Pepperkakedeig ble kjevla, spist og lagd kaker av. Som regel havna første forma midt på deigen før mødrene fikk snudd seg rundt, så det ble mye kjevling. Kanskje ikke verdens mest tålmodige gjeng, men fine pepperkaker og en sosial og fin dag.

I kveld har jeg gjort ferdig vaniljekaker med sjokoladebiter fra KK jul. Deigen smakte utrolig godt, men hang ikke særlig godt sammen.
Den ble, som forventa, litt vrien å kjevle ut, og jeg fikk ikke særlig tynne kaker. Men jeg fikk stikki de ut med valgte hjerteformer og stekt de.
Og prøvesmakt. Syns de ble gode! Den største kakemonsen har ikke smakt ennå, men jeg antar at han svarer "gode på smak, men litt tørre". Kakene eser ikke ut i det hele tatt, og kan gjerne ligge tett på brettet.

Vaniljekaker med sjokoladebiter
525 gr mjøl
450 gr smør
135 gr melis
4 ts vaniljesukker
50 gr grovmalte mandler
150 gr finhakket sjokolade

Smuldre smøret i mjøl og mandler, tilsett melis og vaniljesukker og kna sammen deigen med sjokoladen. La stå kjølig minimum en time eller gjerne natta over.
Kjevles ut til 4-5 mm tjukkelse og stikkes ut med former. Stekes på 200 grader til de blir gylne. I min ovn; ca 10 minutter.

1 kommentar:

  1. Hvor blir det av 11??? ;0)
    Ha en strålende helg.
    Klem fra 3 tupper som har vært lenge oppe alt.

    SvarSlett