søndag 24. januar 2010

Prinsesseslott

Til dagens 1-årsbursdagselskap for fine Linde, skulle vi ha med sjokoladekake. Valget falt naturlig nok på rosa prinsesseslott!
Jeg har laget slikt slott et par ganger tidligere også, og alltid med inspirasjon fra Freia. Første gangen lagde jeg rullekaker til hjørner, som Freia har på sin kake. Men rullekakene er ganske løse på utsiden, og den rosa kremen er ganske hard, så det var helt umulig å få kremen til å sitte igjen på kakene, det var kaka som satt igjen på kniven i stedet!

Løsningen ble å fjerne de runde tårnene i hjørnene på kaka, noe som er dumt, men de som ikke har sett originalen vil vel aldri tenke over det. Til de store tårnene er det iskjeks med rosa krem og strøssel.

For en gangs skyld skulle jeg følge oppskrifta til punkt og prikke, og brukte oppskrifta til kakebunn fra Freia. Så oppdaga jeg at det var jo ikke sjokoladekake! Hadde i kakao. Oppskrifta sa at det var til langpanne, så jeg hadde røra i den vanlige langpanna. Resultat: 1 cm høy kake! Da skal det mange lag kake til for å bygge høyt slott! Jeg hadde en ferdigpakke fra Møllerens i bakhånd og slengte denne i ovnen. Av en eller annen grunn så ble denne rar, men brukbar.


Jeg har bygget kaka opp av to lag sjokoladekake, med sjokoladekrem i midten. Kremen fant jeg oppskrift til på kakeposen: 200 gr smør, 80 gr melis, 1 ts vaniljesukker, 1 plate kokesjokolade og 1 egg. Det smakte mest smør. Hadde i mer vaniljesukker, kakao og kokesjokolade, da ble det greit.


Til den rosa kremen valgte jeg å bruke en oppskrift som jeg først fant på Min kakeblogg. Det var en fantastisk blogg med utrolige kaker! Dessverre er bloggen borte. Visstnok ble hun med på festkaker.no, men den siden har endret navn, så jeg vet ikke om hun fortsatt er der.
Opprinnelig oppskrift er:
50 gr smør, helst margarin (!)
50 gr flott matfett
300 gr melis
1,5 ts vaniljesukker
2 ss mjølk
Tror dette også er oppskriften som blir brukt av Cacas.

Jeg lagde større porsjon, måtte tilsette litt mer smør og masse rød konditorfarge. Da ble det saker! Fikk god hjelp av Synnøve og kaka ble seende bra ut.

7 kommentarer:

 1. Veldig fancy, men det må være lov å si at den ikke akkurat ser god ut?!? Håper den smakte bra likevel. Takk for skyssen! Håper dere hadde det hyggelig i bursdag!

  SvarSlett
 2. Såå flott!!
  Perfekt til søte lille Linde! Jeg syns den ser kjempegod ut, mye søtt fyll :-)
  Ha en fin start på uka!

  SvarSlett
 3. Joda Oddveig, den ser jo god ut! Og den smakte ganske godt også :) Bursdagen var veldig bra!

  SvarSlett
 4. kaken var strålende! Tove er imponerende flink og ivrig. Vi klarte ikke hele kaken, så Espen fikk med rester på jobben og jeg håpet jo at alle trodde at det var hans flinke kone som hadde laget så fin og god kake:-)
  -mamman til Linde

  SvarSlett
 5. Og den æren kan hans flinke kone gjerne ta :)

  SvarSlett
 6. Beklager, håper ikke du blei fornærma... Den var imponerende. Jeg skjønner jo at det var utseendet som var det viktigste, og det jeg prøvde å si var egentlig at jeg syntes den var i overkant jålete. For når du lager noe sånt til en 1-åring, hvordan skal du da klare å lage noe som svarer til forventningene hennes når hun blir 5?!?

  SvarSlett
 7. Hei igjen. Jeg har angra mye på at jeg formulerte den første kommentaren så dumt. Jeg mener fortsatt at den ser kunstig ut (og i mine øyne skal ikke kaker være rosa!), men ved å si at den ikke ser god ut kan folk lett misforstå og ta det som en fornærmelse? Så for å unngå å dumme meg ut flere ganger har jeg bestemt meg for å slutte å kommentere her:-)

  SvarSlett