søndag 11. april 2010

Suppe

Jeg forsøker å kutte ut brød til lunsj på jobben, og prøver å ha med meg suppe hver dag. Super er utrolig godt, kan lages på forhånd og fryses ned, og man kan få inn mye grønnsaker. Utover sommeren kan det nok bli erstattet med salat, men da må man lage hver dag i stedet.

I dag har jeg laget fersk suppe med mye grønnsaker/grønnsakssuppe med litt kjøtt. Ca 400 gr bog fra elg, og massevis med grønnsaker. Dette burde bli 5 porsjoner.


Krafta får stå og putre noen timer, før jeg deler opp kjøttet og har i grønnsaker. Et lite oppkok, så nedkjøling før frysing.

Denne oppskrifta blir endret fra gang til gang, avhengig av hva som er i butikken og kjøleskapet. Så langt har jeg prøvd meg på disse oppskriftene:
- Rask suppe med kjøttdeig
- Grønnsaksskuppe med krespsehaler
Begge kan trygt anbefales! Jeg supplerte krepsehalesuppa med reker, alt fra lake. Og jeg kan vel ikke si at de ble mer spreke av å bli fryst. Men fungerte helt fint!

2 kommentarer:

 1. NÅ ble jeg sulten!! Dette så veldig godt ut altså! Det blir suppe imorgen ;-)
  Her ruser tiden fort. Hadde en kjempekoselig dag igår, men snart kommer en ny hobby ja ;-)
  Er veldig klar for permisjon nå kjenner jeg, jobbe 90% er litt Nok når det er bare fem uker igjen til termin. Men skal ikke klage, har det veldig bra altså!
  Håper alt er bra med dere også!
  Vi gleder oss til husbygging også vi da, første "spadetak" 20 april :-)
  Klem

  SvarSlett
 2. Ser deilig ut! Smart tips :) Ligger en liten ting til deg inne hos meg, hvis du vil ta i mot ;)

  Klemmer

  SvarSlett