På lørdag var jeg i 30-årslag, og mitt bidrag til tapasbordet var focacciabrød. Oppskriften jeg bruker er fra Helt enkelt baking (igjen), og det blir alltid bra. Enkelt er det også. (Bildet er hentet fra boka)
Klassisk focaccia
30 gr gjær
2 ss honning
6 dl lunkent vann
1 kg mjøl
1 ss salt
Løs gjær og honning opp i det lunkne vannet, ha i mjøl og salt. Elt sammen. Deigen blir ganske klissete. Sett til heving på lunt sted en times tid.
I oppskrifta står det at den så skal eltes godt, men jeg bruker bare å ha den over i forma. Jeg bruker en middels stor ildfast panne, dekket med bakepapir. Deigen trykkes ut. Så skal den etterheve i 20 minutter (noe jeg glemte i helga - og det gikk helt fint!).
1 dl olivenolje dryppes over. Så er det valgfritt hva slags smak man vil ha til. Jeg bruker bare Maldonsalt, men det kan varieres med f.eks.:
- oliven
- rosamarin
- fetaost
- soltørkede tomater
som dyttes ned i deigen.
Stekes på 180 grader i ca 15-20 minutter, til det er gyldent og har hul lyd.
Smakte nydelig som alltid! Var fint å henge med deg igjen. Ha en fin dag i varmen!
SvarSlettDet var kjempegodt brød, Tove!! Du er flinkis :-) STOR sommerklem
SvarSlettVertinnen henger seg også på - det var helt utmerket som alltid. Og alt ble jo borte i en fei så det var det nok flere som syntes. Tusen takk for brødhjelpen! :)
SvarSlettNam, nam! dette er godt brød ja!
SvarSlettTusen takk for bilde av nydelige Sigrid!
Ha en fin kveld!
Her er det rødvin og friidrett :-)
Veldig godt brød!!
SvarSlettJeg og jentene prøver å bake det nå. Står til heving, tro om det hever?? ;0)
Skal fordetlle hvordan resultatet blir.
Ha en super dag, hils gjengen!